25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.
Facebokos Vali konyhája
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokoládét nagyobb darabokra törjük és megolvasztjuk a forró kávéban. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük a sütőpapírral. 2. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozz...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűFelverjük a barna cukrot a vajjal, tovább verve egyenként hozzáadjuk a tojassárgákat, majd a rumot, a kávélikőrt, a fahéjat, a vaníliáscukrot, a sütőport, utana egy kicsi lisztet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes