30 dkg darált dió,
30 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 citrom héja és leve,
3 tojás fehérje,
1 adag tortabevonó étcsokoládé
A dióból, a porcukor feléből, a vaníliás cukorból, a reszelt citromhéjból és 2 tojás felvert fehérjéből masszát gyúrunk. Sütőpapírra terítjük kb.1 cm magas téglalapnak, majd 4-5 órára félretesszük, hogy száradjon, és vágni tudjuk. Egyszer óvatosan meg is fordítjuk, hogy az alja is száradjon. A porcukor másik felét 1 tojásfehérjével és a fél citrom levével kemény habbá verjük. Kb. 3-4 perc nagyfokozatú keverés után fényes, sűrű massza lesz belőle. Egyenletesen megkenjük vele a diós lapot, majd 20-30 percig hagyjuk pihenni. Éles késsel vagy pizzavágóval fél-1cm x 4-5 cm stanglikra vágjuk, majd 30 percre 50 fokos sütőbe tesszük száradni. Ha kihűlt, vékonyan megcsorgatjuk tortabevónóval, és hagyjuk megszilárdulni.
Az elkészítés folyamata az előző recepthez hasonló. Futtasd fel az élesztőt a tejben, addig morzsold el a liszttel a vajat, a 2 tojássárgáját, édesítőt, pici sót, majd add hozzá az...
Elkészítési idő:1. Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. 2, A tojássárgákat kikeverj...
Elkészítési idő: 20 minA lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkaná...
Elkészítési idő: 2óra