-6 tojás
-25 dkg cukor
-25 dkg liszt
-10 dkg aszalt gyümölcs
-10 dkg zselés szaloncukor (10 db)
-15 dkg vékonyra vágott dió vagy mandula
-egy narancs hélly
A narancsnak a héllyát bemetszük 4 helyen es óvatosan leszedegetjük és apró kockákra vágjuk. Forróvízbe tesszük. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadagoljuk a lisztet, felvágjuk a szaloncukrot és ha aszalt gyümölcsből nagyobbat választottunk, akkor azt is és belekeverjük a tésztába. 2 őzgerincbe töltjük és X idő alatt x hőfokon megsütjük.
Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltötthús sütése 190 C fokos sütőben 40 - 45 perc légkeverés módban alufóliába göngyölve. Ezek után már fólia nélkül 10 perc 230 C fokos ütőben úgyszintén légkeverés módban. A g...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 6-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű