♥TÉSZTA:
300 g búzafinomliszt
20 g kristálycukor
30 g olvasztott, de lehűlt vaj
15 g élesztő
150 ml langyos tej
1 db tojás sárgája
csipet só
♥TÖLTELÉK:
Nutella
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, olvasztott vajat, maradék tejet, tojás sárgáját és a csipet sót egy tálba tesszük, elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.Ezután a tésztát 4 részre szedjük és kinyújtjuk. Mindegyik tésztalapot egy tányér segítségével méretre vágjuk, hármat a Nutellával vagy más csokoládéöntettel megkenünk, egymásra rakunk, majd küllő szerűen bevagdossuk őket (akár tetszés szerinti tészta is használható: édesebb kelt, leveles tészta…).
A csillagot 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük
- A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2 / 3 - ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is. - Mindkét tésztagombócot tegyük hűtőbe legalább f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjon 48 vékony szeletet a paradicsomból és 63 a cukkiniból. A csirke szeleteket elsimítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megszórjuk Ducros ® Provençal keverékkel, majd rátesszük a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűKacsacomb konfitálás: A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban...
Elkészítési idő: 500 min Nehézség: NehézAz almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára. Öntsük fel vízzel, és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és szegfűszeggel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű