menu

Családireceptkönyv.hu

Mesy szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az első réteghez:

25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 tasak vaníliacukor


A második réteghez:

50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín kemény habbá verve
1/2 tasak zselatin


A harmadik réteghez:

1 tasak házi krémes krém
8 dl tej


A negyedik réteghez:

3 dl habtejszín
1/2 tasak zselatin


Elkészítés:


Az első réteg elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:

A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.
Harmadik réteg elkészítése:

8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg elkészítése:

Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként

Mesy szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borleves fahéj habbal
Borleves fahéj habbal

tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagoljun...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HUSVETI TOJAS
HUSVETI TOJAS

Megfozom a tojasokat, es meg melegen az elkeszitett festekbe martogatom.

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött szűzpecsenye
Töltött szűzpecsenye

Elkészítés: A töltelékhez a zsemlét vízbe áztatjuk, a gombát kevés olajon megsütjük. A zsemlét kinyomkodjuk, és a töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A pecsenyéke...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Karácsonyi sütemény
Karácsonyi sütemény

Elkészítés lépésről lépésre Előkészítés: A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmel...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk