Tejszínes puncsos krémes sütemény
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
8 evőkanál porcukor
6 - " – víz
6 - " - liszt
2 - " - kakaópor
fél cs. sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés :
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverni ,vizet hozzá adva tovább keverni.
A lisztet összekeverni a sütőporral ,szódabikarbónával és a kakaóval és ezt hozzáadni a tojásokhoz,
apránként a felvert tojásfehérje kemény habját..Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 170 fokon megsütjük.
Krém :
1 csg puncs puding
2 dl tej
250 ml habtejszín ,kevés puncs aroma ,habfixáló, ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Felfőzzük a pudingot ,kihűtjük ,hozzáadjuk az aromát ,a keményre vert tejszint ,cukrot apránként a habfixszálót és megfelelő állagig keverjük/géppel / .
A kihűlt piskótát kettévágjuk ,megkenjük a krémmel, a tetejére teszünk még tejszínhabot ,majd csokireszelékkel is lehet díszíteni .
Nagyon egyszerű ,de mutatós és finom sütemény.
–
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítse elő a sütőt 180 F-ra (350 C), és zsírozzon meg egy 12 csésze (3 L) kötegelt serpenyőt. 2. Szitálja a lisztet, a kristálycukrot, a 2½ teáskanál (7,5 g) sütőport, a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezen gyümölcsöket fel kell vágni lehetőleg egyenlő, de nem igen vékony laskákba. A felvagdalt gyümölcsöket tegyük tálba és hintsünk reá 2 deka törtfahéját, 2 deka törtszegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű