menu

Családireceptkönyv.hu

Kit kat torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 evőkanál liszt

· 8 evőkanál porcukor

· 1/2 teáskanál szódabikarbóna

· 1/2 teáskanál sütőpor

· 2 teáskanál cukrozatlan kakaó

· 6 tojás

· A krémhez:

· 500 ml habtejszín

· 15 dkg étcsokoládé

· 8 dkg porcukor

· Díszítés:

· 6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)

· 5 csomag M&M's cukorka

Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.



A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.



A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk. Végül vegyük elő az M&M’s cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.

Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapi ajándék is lehet. Tőlem az egyik gyerekem ezt kapta a 16. születésnapjára.

Elkészítés:


http://www.receptlap.hu/recept/kit__kat__torta___9492

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi töltött tojás -csibe
Erdélyi töltött tojás -csibe

- a tojássárgáját ( 2-3 darabot félre teszünk ) összekeverjük a mustárral,só,bors.kevés májkrémmel -megtöltjük a ketté vágott tojásokat -majd a vágott részével lefel egy tálcára...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sonka főzése
Húsvéti sonka főzése

A sonka főzésénél néhány dologra oda kell figyelnünk. Egész darabot csak nagy család számára főzünk, de ez az eljárás darabolt sonkához és füstölt tarjához is használható. A hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Az igazi magyar halászlé
Az igazi magyar halászlé

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szusirizs szójás lazaccal
Szusirizs szójás lazaccal

A rizst átmossuk, egy tiszta konyharuhára szétterítjük és megszárítjuk. Pihentetjük körülbelül 10 percig. Áttesszük a lábosba, felöntjük a vízzel. 2 percig erősen forraljuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk