8 evőkanál liszt
· 8 evőkanál porcukor
· 1/2 teáskanál szódabikarbóna
· 1/2 teáskanál sütőpor
· 2 teáskanál cukrozatlan kakaó
· 6 tojás
· A krémhez:
· 500 ml habtejszín
· 15 dkg étcsokoládé
· 8 dkg porcukor
· Díszítés:
· 6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)
· 5 csomag M&M's cukorka
Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk. Végül vegyük elő az M&M’s cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapi ajándék is lehet. Tőlem az egyik gyerekem ezt kapta a 16. születésnapjára.
A hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk ,egy tálban jól összekeverjük,a tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk. Egy kalácstepsit (11 x 30 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy cikkekre-kockákra vágjuk. Ha parasztkolbászt használunk, akkor pár pillanatra víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konyhakész pisztrángokat kívül-belül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan csepegtessük meg a citromlével. Ezután tegyünk a hasüregbe ízlés szerint friss kakukkfűágat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű