menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi pulykamell


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1.5 kg pulykamell (vagy 2 kg-os)
20 dkg szeletelt bacon
4 gerezd fokhagyma (vagy 5 gerezd)
50 dkg körte
5 dkg alma
30 dkg aszalt szílva

fehér bors
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Elkészítés:


Az egyben lévő pulykamellet, a közepén lévő a természetes "szétválasztható zsebben" bőven megtöltjük a bacon szeletekkel, sózzuk, borsozzuk. Visszazárjuk, majd 2-3 hústűt felülről beleszúrunk rögzítésnek. Az egész darab mellet kívülről is fűszerezzük, ugyanazokkal a fűszerekkel (só, bors). Hegyes késsel a tetején kis lyukukat "döfünk" és azokba tesszük a negyedelt fokhagymagerezdeket.

Belehelyezzük az egész mellet egy méreteben jócskán nagyobb jénai vagy cseréptálba, alá pár szelet bacont tehetünk vagy egy evőkanál olajat. A tetejét bőségesen betakargatjuk bacon szeletekkel.

A gyümölcsöket (körte, alma) megpucoljuk, kb. negyedeljük, ha túl nagyok, nyolcadoljuk, és vegyesen az aszalt szilvával az egész mellet körbeborítjuk. Csak a bacon csíkok látszanak majd ki középen a mell tetején. Ne izguljunk, a gyümölcs teljesen összepárolódik. Az egészre öntünk kb. 2-3 dl bort (ki milyet kedvel, a gyümölcs zamatára gondoljunk, azért). Nekem a száraz, tömör vörös jön be, az aszalt szilva miatt, amiből még köret is lesz.

Az egészet előző este összekészíthetjük, lefedve hűtőbe téve, másnap már mehet is a sütőbe.

Alufóliával letakarva 180-200 fokos sütőben 2 órát sütjük.

Ajánlatos tűs hőmérőt is beledöfni. A végén a fóliát levéve 20 percig pirosítjuk.

Garantált a siker!

Köretnek vörösborban p

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal
Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal

A sajkrémhez egy tálban villával összenyomkodjuk a kecsekesajtot, hozzákeverjük a vajkrémet és a créme fraiche-t. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, belecsep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)
Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)

A tészta összeállítása nagyon egyszerű. A szárazanyagokat egy tálba összemérjük, a vajat a mézzel felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük a kissé felvert tojással együtt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Őzgerincben sült csirkemell
Őzgerincben sült csirkemell

A csirkemellet felkockáztam és fűszereztem,sóval,borssal 1 tejfölben elkevertem 2 egész tojást,3 kanál lisztet,ízlés szerint sajtot,petrezselyemzöldet,kicsi sót és borsot. Vig...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bejgli
Bejgli

Előre jegyzem meg, jó, ha a sütés előtt már 1 nappal elkészítjük a tésztát és a töltelékeket. A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, vajat. Beleszitáljuk a porcukrot, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk