Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi pulykamell


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1.5 kg pulykamell (vagy 2 kg-os)
20 dkg szeletelt bacon
4 gerezd fokhagyma (vagy 5 gerezd)
50 dkg körte
5 dkg alma
30 dkg aszalt szílva

fehér bors
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Elkészítés:


Az egyben lévő pulykamellet, a közepén lévő a természetes "szétválasztható zsebben" bőven megtöltjük a bacon szeletekkel, sózzuk, borsozzuk. Visszazárjuk, majd 2-3 hústűt felülről beleszúrunk rögzítésnek. Az egész darab mellet kívülről is fűszerezzük, ugyanazokkal a fűszerekkel (só, bors). Hegyes késsel a tetején kis lyukukat "döfünk" és azokba tesszük a negyedelt fokhagymagerezdeket.

Belehelyezzük az egész mellet egy méreteben jócskán nagyobb jénai vagy cseréptálba, alá pár szelet bacont tehetünk vagy egy evőkanál olajat. A tetejét bőségesen betakargatjuk bacon szeletekkel.

A gyümölcsöket (körte, alma) megpucoljuk, kb. negyedeljük, ha túl nagyok, nyolcadoljuk, és vegyesen az aszalt szilvával az egész mellet körbeborítjuk. Csak a bacon csíkok látszanak majd ki középen a mell tetején. Ne izguljunk, a gyümölcs teljesen összepárolódik. Az egészre öntünk kb. 2-3 dl bort (ki milyet kedvel, a gyümölcs zamatára gondoljunk, azért). Nekem a száraz, tömör vörös jön be, az aszalt szilva miatt, amiből még köret is lesz.

Az egészet előző este összekészíthetjük, lefedve hűtőbe téve, másnap már mehet is a sütőbe.

Alufóliával letakarva 180-200 fokos sütőben 2 órát sütjük.

Ajánlatos tűs hőmérőt is beledöfni. A végén a fóliát levéve 20 percig pirosítjuk.

Garantált a siker!

Köretnek vörösborban p

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borleves (Tokaji borból)
Borleves (Tokaji borból)

A mazsolát csészényi borba áztatjuk. A maradék bort lefedve a forrástól számítva negyedórát főzzük a citrom nagyon vékonyan lehámozott sárga héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répakocka húsvétra
Répakocka húsvétra

Pucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes süti Juhász Jutkától
Mézes süti Juhász Jutkától

Jól össze kell gyúrni,ami kicsit sokáig fog tartani, és tapadni is fog a tál falához, de ez a méztől van. Én pihentettem egy éjszakát, 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk