Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi pulykamell


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1.5 kg pulykamell (vagy 2 kg-os)
20 dkg szeletelt bacon
4 gerezd fokhagyma (vagy 5 gerezd)
50 dkg körte
5 dkg alma
30 dkg aszalt szílva

fehér bors
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Elkészítés:


Az egyben lévő pulykamellet, a közepén lévő a természetes "szétválasztható zsebben" bőven megtöltjük a bacon szeletekkel, sózzuk, borsozzuk. Visszazárjuk, majd 2-3 hústűt felülről beleszúrunk rögzítésnek. Az egész darab mellet kívülről is fűszerezzük, ugyanazokkal a fűszerekkel (só, bors). Hegyes késsel a tetején kis lyukukat "döfünk" és azokba tesszük a negyedelt fokhagymagerezdeket.

Belehelyezzük az egész mellet egy méreteben jócskán nagyobb jénai vagy cseréptálba, alá pár szelet bacont tehetünk vagy egy evőkanál olajat. A tetejét bőségesen betakargatjuk bacon szeletekkel.

A gyümölcsöket (körte, alma) megpucoljuk, kb. negyedeljük, ha túl nagyok, nyolcadoljuk, és vegyesen az aszalt szilvával az egész mellet körbeborítjuk. Csak a bacon csíkok látszanak majd ki középen a mell tetején. Ne izguljunk, a gyümölcs teljesen összepárolódik. Az egészre öntünk kb. 2-3 dl bort (ki milyet kedvel, a gyümölcs zamatára gondoljunk, azért). Nekem a száraz, tömör vörös jön be, az aszalt szilva miatt, amiből még köret is lesz.

Az egészet előző este összekészíthetjük, lefedve hűtőbe téve, másnap már mehet is a sütőbe.

Alufóliával letakarva 180-200 fokos sütőben 2 órát sütjük.

Ajánlatos tűs hőmérőt is beledöfni. A végén a fóliát levéve 20 percig pirosítjuk.

Garantált a siker!

Köretnek vörösborban p

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/karacsonyi_pulykamell#sthash.QhUaiX5v.dpuf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli töltelék
Bejgli töltelék

Elkészítés keverjük össze az édes morzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (mák, dió, morzsa), és keverjük...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BEIGLI - KÓKUSZOS *
BEIGLI - KÓKUSZOS *

A tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már meleg, belekeverjük a tejport, A tűzről levesszük, Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a kristálycukrot. Visszatessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Áfonyás lilakáposztasaláta hátszíncsíkokkal
Áfonyás lilakáposztasaláta hátszíncsíkokkal

A hátszínt besózzuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Szép, piros kérget sütünk rá. A húst ezután áttesszük egy tűzálló tálba és a forró (200 fokos)sütőben körülbelül 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac kapros vajmártással és céklás-tormás bulgurral
Lazac kapros vajmártással és céklás-tormás bulgurral

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2 A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy 20×25 cm-es tepsiben összekeverjük a bulgurral. Sózzuk, borsozzuk, majd a vízforralóból felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk