4 egész GusztaHús csirkecomb, 4-6 kemény alma, kevés olaj, grill csirkefűszer, só, bors, fahéj, szegfűszeg, cukor, pár csepp citromlé
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A combokat válasszuk szét, alsó és felső darabokra. Egy sütőedényt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a húst, sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Forgassuk össze, fedjük le alufóliával, tegyük a forró sütőbe, és süssük 30 percet.
2. Az almát negyedeljük, vájjuk ki a magházát, és daraboljuk fel nagyobb darabokra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés cukrot, pár csepp citromlét, fahéj és szegfűszeg darabkát. Öntsük fel kevés vízzel, és kis lángon forraljuk fel.
3. Vegyük le a fóliát a combról, és pirítsuk tovább 5-6 percet. Kóstoljuk meg a kompótot, akkor jó, ha az alma még harapható, nem puha. Zárjuk el, és kanalazzuk ki kis tálkákba, úgy adjuk a sült mellé.
A családunk egyik kedvelt ünnepi sültje. Egyszerűen elkészíthető, és van mellette lehetőség mással is foglalkozni. Az almakompót pedig mindig asztalra került, társa volt a töltött csirkének, de szerettük kanalazni magában is. Izgalmas, ha különböző fajta almákat főzünk meg, van, amelyik keményebb marad, van, amelyik puha lesz.
Azt gondolom, az ünnepnek nem arról kell szólnia, hogy a konyha foglyai legyünk. Egy is előkészülettel, szervezéssel, sok időt nyerhetünk.
A piskótát előző nap is megsüthetjük ♥ Piskóta: Kapcsoljuk be a sütőt 180°-ra. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét kezdjük el verni egy csipet sóval. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.nosalty.hu/recept/almas-kremes-vanilias-kremmel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Első lépésben a 3 teafilterből és 750 ml vízből főzz teát. Hagyd állni a filtereket legalább 10 percig. 2. A bort főzd lassú tűzön össze a fűszerekkel, barna cukorral, rummal é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát előző nap állítjuk össze. A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. J...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű