menu

Családireceptkönyv.hu

Diókocka rumos krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor

Elkészítés:


Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg darált dió


A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 teáskanálnyi rumaroma
dió

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük. Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.

Diókocka rumos krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis ganache torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Csokis ganache torta

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Tészta elkészítése: A mandulát aprítógépben finomra darálják. Adjunk hozzá cukrot, lisztet és sót; impulzus, amíg össze nem kombinálódik. Add hozzá...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi gyümölcskenyér
Karácsonyi gyümölcskenyér

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőformákat kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A kandírozott gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és egy kis tálba tesszük. Hozzákeverjük a m...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli (TT receptje)
Bejgli (TT receptje)

♥ Tészta: A hozzávalókat előkészítjük, kimérjük, a robot üstjébe tesszük a lisztet, tojássárgát, vajat, porcukrot, csipet sót. Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk. A robot üstj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács
Húsvéti sós kalács

A cukorból, élesztőből, 10 dkg lisztből 2 dl langyos tejben kovászt készítünk. A kelt kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk