37 dkg liszt
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
2 egész tojás
25 dkg margarin
A ragasztáshoz: lekvár
A tetejére: olvasztott étcsoki és durvára vágott,pirított dió
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle. 180 fokos előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük. Lekvárral összeragasztunk 2 korongot és a tetejét olvasztott étcsokiba mártjuk,pirított dióval megszórjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a süt...
Elkészítési idő:Tésztasaláta: A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Közben elkészítjük az öntetet: az egyik uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Hozzákeve...
Elkészítési idő:A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc1️⃣ a száraz összetevőket összekeverjük, 2️⃣ a vajat a mézzel melegíteni kezdjük, amíg egynemű nem lesz. Ehhez keverjük a tojást. 3️⃣ összeadjuk a két elegyet és gyorsan egybegy...
Elkészítési idő: 40 perc