menu

Családireceptkönyv.hu

BEIGLI ( a miénk )


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 tojás sárgája + 1 vagy 2 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel, tojással összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd fóliában legalább 1órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt főzzük meg a töltelékeket.

DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz( én kihagyom)
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)( ezt is kihagyom )
reszelt citromhéj ( ez meg ízlés szerint )
kb. 1 dl víz
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró vizet ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.

MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük!

Elkészítés:


Nekem ez a recept vált be!! Annyival módosítottam hogy mikor gyúrom össze a tésztát, a hideg tejbe morzsolom bele az élesztőt, a cukrot meg a tojást jól összekavarom és bele a tésztába miután már elmorzsoltam benne a zsiradékot! jól összegyúrom. ..... Kétszer kenem sárgájával kb fél óránként, közte hűtőbe rakom utoljára csak a fehérjével és akkor már hagyom szoba hőmérsékleten egy fél órát és utána sütöm ... A tölteléknek mindig ki kell hülnie !!

BEIGLI  (  a miénk )

Kinek a kedvence ez a recept?


Bozso Maria
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
sült pisztráng sütőben sült burgonyával
sült pisztráng sütőben sült burgonyával

A krumplit megpucoljuk, és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd besózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal....a halat megpucoljuk és besózzuk. A kizsírozott tepsibe középre tesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós gurábli,preckedli
Diós gurábli,preckedli

A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Almás libamájtorony
Almás libamájtorony

A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikáz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anya-mami
mennyei húsos ünnepi lakoma...
mennyei húsos ünnepi lakoma...

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk