menu

Családireceptkönyv.hu

BEIGLI ( a miénk )


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 tojás sárgája + 1 vagy 2 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel, tojással összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd fóliában legalább 1órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt főzzük meg a töltelékeket.

DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz( én kihagyom)
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)( ezt is kihagyom )
reszelt citromhéj ( ez meg ízlés szerint )
kb. 1 dl víz
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró vizet ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.

MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük!

Elkészítés:


Nekem ez a recept vált be!! Annyival módosítottam hogy mikor gyúrom össze a tésztát, a hideg tejbe morzsolom bele az élesztőt, a cukrot meg a tojást jól összekavarom és bele a tésztába miután már elmorzsoltam benne a zsiradékot! jól összegyúrom. ..... Kétszer kenem sárgájával kb fél óránként, közte hűtőbe rakom utoljára csak a fehérjével és akkor már hagyom szoba hőmérsékleten egy fél órát és utána sütöm ... A tölteléknek mindig ki kell hülnie !!

BEIGLI  (  a miénk )

Kinek a kedvence ez a recept?


Bozso Maria
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta
Piskóta

Kávé krém tölteléknek :) 2,5dl fekete kávéhoz adunk 4ek porcukrot és szirupot főzünk belőle. egy másik tálban 20dkg vaj, 20dkg margarint, 25dkg porcukor, 1 tojássárgáját jó h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májjal töltött csirkemell rolád
Májjal töltött csirkemell rolád

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, cukrot és citromhéjat, és összemorzsoljuk úgy, hogy a vaj kis darabokban legyen és szépen befedje a liszt. Utána hozzáadjuk a tojássárgá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Marcipános szaloncukor
Marcipános szaloncukor

A tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk