Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyi kacsasült


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 egész kacsa (kb 1.5 kg)
1 tk olaj
1 citrom
1 db fahéj rúd
1 db csillagánizs
2 gerezd fokhagyma
50 dkg krumpli

Elkészítés:


A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
A kacsát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával a bőrét óvatosan összeszurkáljuk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg.
Olajjal bedörzsöljük a kacsa bőrét, majd sózzuk, borsozzuk.
Az üregbe tesszük a félbevágott citromot, fahéjat és csillagánizst.
Egy rácsra helyezve egy tepsibe tesszük, majd a sütőben 2 órán keresztül sütjük.
Közben a krumplikat megpucoljuk, félbe vágjuk és forró vízben 10 percig főzzük ( de nem főzzük át őket teljesen). Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A kacsát kivesszük a sütőből, és a hőfokot 220 fokra állítjuk.
A kacsazsír felét egy bögrébe kiöntjük. A krumplikat a tepsiben elrendezzük, megforgatjuk a zsiradékban, majd rátesszük a kacsát (a rácson).
Kb 30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a kacsa bőre ropogósra sül. Kivesszük a kacsát, lefedve pihentetjük, miközben a krumplit még kb 15-20 percig ropogóssá sütjük a sütőben.
A kacsa köré helyezzük a krumplikat, és az ünnepi asztalon tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A citromot lecserélhetjük narancsra vagy mandarinra.
♥ A kacsát tálaljuk párolt vöröskáposztával – különösen passzol a portóiban párolt almás vöröskáposzta ehhez a recepthez.
♥Tálalhatjuk karácsonyi almaszósszal vagy vörösáfonya mártással is.

Karácsonyi kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Citrusos gránátalma saláta kacsával
Citrusos gránátalma saláta kacsával

Szedjük ki a gránátalma magjait, hámozzuk meg, és karikázzuk fel a narancsokat és a lilahagymát, illetve pirítsuk meg a mogyorót. Rendezzük el a tányéron a hozzávalókat, és készít...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Pászka kalács
Pászka kalács

A liszt, tej, 1/3-nyi porcukor, futtatott élesztő, mazsola, vaníliás cukor és só felhasználásával közepesen lágy tészta készül. Dagasztás után több részletben adagolják a vajat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hópuszedli
Hópuszedli

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, m...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Nutellás hópehely
Nutellás hópehely

1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk