0.5 kg sertéscsülök
0.25 dkg sertésfül
0.5 kg sertésköröm
0.25 dkg sertésfarok
0.5 kg sertéshús
0.5 kg sertéscsülök (füstölt csülök)
1 teáskanál bors
10 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 db babérlevél
4 l víz (kb.)
A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira.
Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót.
Forrás után lassú tűzön 5-6 órán át főzzük. A habját leszedjük folyamatosan. Elején gyakrabban, majd később ritkábban, már a végén nem is kell. Amikor a levét 4 ujjnyira elfőtte, a húsok is addigra megfőttek, elválnak a csontról.
A húsokat kivesszük a léből, a csontról leszedjük, a tányérokba kiadagoljuk. Amikor a lé egy kicsit visszahűlt, a tetejéről, ha nagyon zsíros, szalvétával, törlőkendővel óvatosan felitatjuk.
A kiadagolt húsra a tányérokat felöntjük kocsonyalével. Lakótelepeken hűtőbe, nálam a hűvös nyárikonyha asztalára kerülnek.
♥ A tészta készítése: A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen...
Elkészítési idő:160°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk a törökmogyorót. A szemeket konyharuhába csomagoljuk, és ledörzsöljük a hártyaszerű barna héjukat, amennyire csak tudjuk,...
Elkészítési idő:A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: