Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

András napi kocsonya


Írta:

Elk. idő: 360 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg sertéscsülök
0.25 dkg sertésfül
0.5 kg sertésköröm
0.25 dkg sertésfarok
0.5 kg sertéshús
0.5 kg sertéscsülök (füstölt csülök)
1 teáskanál bors
10 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 db babérlevél
4 l víz (kb.)

Elkészítés:


A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira.
Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót.
Forrás után lassú tűzön 5-6 órán át főzzük. A habját leszedjük folyamatosan. Elején gyakrabban, majd később ritkábban, már a végén nem is kell. Amikor a levét 4 ujjnyira elfőtte, a húsok is addigra megfőttek, elválnak a csontról.
A húsokat kivesszük a léből, a csontról leszedjük, a tányérokba kiadagoljuk. Amikor a lé egy kicsit visszahűlt, a tetejéről, ha nagyon zsíros, szalvétával, törlőkendővel óvatosan felitatjuk.
A kiadagolt húsra a tányérokat felöntjük kocsonyalével. Lakótelepeken hűtőbe, nálam a hűvös nyárikonyha asztalára kerülnek.

András napi kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaloncukor, kókuszos
Szaloncukor, kókuszos

A kókusztejet, cukrot, vaníliás cukrot egy edénybe mérjük, felforraljuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és addig főzzük folyamatos keverés mellett a tölteléket, míg a víz nagyja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes ♥ Omlós mézes puszedli
Mézes ♥ Omlós mézes puszedli

Elkeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet és a puha vajat, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztából diónyi golyókat formá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bab
Rák süti
Rák süti

Melegíts fel 1 percig egy kisebb serpenyőt alacsony-közepes tűzön. Olívaolajon pirítsd a kaliforniai paprikát 3 percig, vagy amíg meg nem puhul. Vedd le a serpenyőt a tűzről, rakd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos töltött csirke
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Hagyományos töltött csirke

A kívül-belül megtisztított csirkét megmosom, lecsöpögtetem, leszárítom. Egy fakanál nyelével a bőrét fellazítom a mellénél és a combjainál. A hasüregét sóval bedörzsölöm és az egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk