kg darált hús (sertés)
2 fej közepes savanyú káposzta
1 db füstölt csülök
1 db nagy fej hagyma
4 evőkanál rizs
só
bors
kapor
csombor (borsikafű)
tejföl a tálaláshoz
A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkészítjük a tölteléket. A ledarált húshoz hozzátesszük a zsiradékban megdinsztelt hagymát, a rizst, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk. A fazék aljára teszünk a vágott káposztából, ízesítjük egy kevés csomborral és kaporral, majd a csülköt tesszük rá, körberakjuk a töltelékeket. A tetejére ismét a vágott káposztát rakjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt készre főzzük.
Hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvágjuk, zsírban kisütjük, melegen porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő:A kimért liszthez szórd a sót. A puha vajat villával keverd a liszthez. Add hozzá az összemorzsolt élesztőt, a porcukrot, a tejfölt, végül a tojást. Kézzel vagy robotgép segítségév...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három kis cipót formálunk belőle és egyenként nyújtjuk és töltjük, akkorára hogy egy normális tepsibe elférjen. A tölteléket is elkészítj...
Elkészítési idő: 2 óra