kg darált hús (sertés)
2 fej közepes savanyú káposzta
1 db füstölt csülök
1 db nagy fej hagyma
4 evőkanál rizs
só
bors
kapor
csombor (borsikafű)
tejföl a tálaláshoz
A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkészítjük a tölteléket. A ledarált húshoz hozzátesszük a zsiradékban megdinsztelt hagymát, a rizst, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk. A fazék aljára teszünk a vágott káposztából, ízesítjük egy kevés csomborral és kaporral, majd a csülköt tesszük rá, körberakjuk a töltelékeket. A tetejére ismét a vágott káposztát rakjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt készre főzzük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, paprikával és a reszelt sajttal. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Könnyen kez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillcsirke húsát leszedegetjük a csontról, és falatnyi darabokra tépkedjük. A tortilla lapokat nagyobb háromszögekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőpapírral kibél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Teflon serpenyőbe tesszük az almákat, megszórjuk ízlés szerint mennyiségű fahéjjal, hozzáadjuk a mézet és addig sütjük így, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes