menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa a la mami


Írta:

Elk. idő: 3 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nyúzott afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj

Elkészítés:


Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük vagy lepréseljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Közben időnként meglocsoljuk a lével, ha kell, megfordítjuk, hogy minden oldalát érje a pác. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit vagy zöldséget karikára vágva. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 óra + pácolás

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyors, puha mézeskalács
Gyors, puha mézeskalács

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács Lucától
Mézeskalács Lucától

A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítom, és hozzáadom a cukrot és a margarint. A két keveréket összeöntöm, és beleü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karamellkrémes fantáziaszelet
Karamellkrémes fantáziaszelet

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell

1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk