1 db nyúzott afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük vagy lepréseljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Közben időnként meglocsoljuk a lével, ha kell, megfordítjuk, hogy minden oldalát érje a pác. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit vagy zöldséget karikára vágva. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.
1 óra + pácolás
A tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA főtt húst,a zöldségeket ,krumplit,uborkát apróra vágom(lehet reszelni is ) Hozzáadom a zöldborsót, fűszerezem sóval, kis borssal és ételízesítővel. A két tojás sárgájából maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://mezeskalacs.info/receptek/ máz http://mezeskalacs.info/a-tokeletes-mezeskalacs-maz-titka/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 220C-ra. A padlizsánokat középvastag (mondjuk 1,5 cm-es) karikákra szeletelem. Egy alufóliával bélelt tepsit meglocsolok olívaolajjal, megszórok sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű