50 dkg kukoricaliszt vagy zabpehelyliszt
20 dkg puha vaj
15 dkg barna nádcukor
2 db tojás
4 evőkanál 1,5%-os tej
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt kardamom mag
1 kávéskanál őrölt gyömbér
késhegyni őrölt fehérbors
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel, a cukorral, a sóval. Add hozzá a tojásokat, a vajat és a tejet. Alaposan gyúrd össze, és mehet a hűtőbe egy éjszakára. A formákat töltsd meg a tésztával. Mehet a sütőbe 10-15 perce.
Ha nincs ilyen forma, akkor körülbelül fél cm vastagra nyújtsd a tésztát, és szaggasd ki olyan figurákra, amilyenekre szeretnéd. Ebben az esetben egy éjszakára hűtőbe kell tenni a tésztát, mert ez nem túl kemény tészta szobahőmérsékleten, nehezebb vele dolgozni, mint a mézeskalács tésztával.
A kiflit két újjnyi széles karikára vágjuk. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Egy nagy tepsit kivajazunk. A mákot és a maradék olvasztott vajat az összevágott k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Előző este beáztatod a füstölt húst. Másnap félig megfőzöd, és hagyod a levében kihűlni. • Ha édes káposzta levelekkel készíted, leforrázod őket, hogy a levél megpuhuljon és leh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet, cukrot, vajat vízfürdőn összeolvasztom, a lisztet a fűszerekkel összekeverem , a mézes keverékbe( ha már nem forró) belekeverem a tojásokat és a fűszeres liszttel simára d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiterítjük és megkenjük egy ecset segítségével vékonyan mustárral.Egymás mellé rárakjuk a bacon szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal és finoman rányomkod...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű