37 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg sima liszt
25 dkg kókuszzsír
1 cs sütőpor, vagy szódabikarbóna 3-4 tk
7 dkg 4:1 cukor
Reszelt citromhéj
Összegyúrjuk , kiszaggatjuk, kisütjük.
150 fokon sütjük 10 percig
Darált diót lehet szórni a tetejére , lekvárral töltjük.
1 óra főzés (max fokozaton /kerámia 9-es/, zubogósan...csoda lassan telt az idő) 1 óra 5 perc (itt már haladós volt, fokozat 7-es) 1 óra 10 perc - tűzről le, vaj elkavar 1 óra 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és 1 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz empanadast, a hússal töltött tésztabatyut Dél-Amerika valamennyi országában nemzeti eledelként tartják számon. Mind a tészta elkészítésének, mind pedig a belevaló töltelékeknek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombákat forgassuk meg az olajban, ízesítsük sóval és borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára. 2. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben hevíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű