37 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg sima liszt
25 dkg kókuszzsír
1 cs sütőpor, vagy szódabikarbóna 3-4 tk
7 dkg 4:1 cukor
Reszelt citromhéj
Összegyúrjuk , kiszaggatjuk, kisütjük.
150 fokon sütjük 10 percig
Darált diót lehet szórni a tetejére , lekvárral töltjük.
A mazsolát csészényi borba áztatjuk. A maradék bort lefedve a forrástól számítva negyedórát főzzük a citrom nagyon vékonyan lehámozott sárga héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, mogyoróból, gyömbérből, 2 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (lé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA bélszínt éles késsel lehártyázzuk, a borssal és a mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz