Családireceptkönyv.hu

1. ZSERBO


Írta:

Elk. idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg + 2 evőkanál porcukor
1 tojás
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 evőkanál olaj
1 tortabevonó
csipetnyi sütőpor
baracklekvár

Elkészítés:


A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkanálnyi porcukrot keverd a liszthez, majd adagold a tésztához a felfuttatott élesztőt és az olajat is.
A tésztát oszd három egyenlő részre, és lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsd ki a tepsi méretére. Fektesd a tepsibe az első lapot, kend meg baracklekvárral, majd szórd rá a porcukorral elkevert darált dió felét. Fektesd rá a második tésztalapot, villával néhány helyen szúrd meg, majd kend meg a maradék lekvárral és dióval. Végül fedd be az utolsó tésztalappal, és egy órát hagyd kelni.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 30-40 perc alatt süsd készre a süteményt. A tortabevonót olvaszd fel gőz felett, és kend meg vele a zserbó tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. ZSERBO

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A rizst nem kell elő főzni Másfél két óra alatt fő meg

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkarika karácsonyra
Habkarika karácsonyra

Ahány tojásfehérjéből készül, annyiszor 7 dkg cukrot adjunk hozzá. A tojásfehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.Kis lábasban vizet forralunk, ráhelyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ganache de chocolate
Ganache de chocolate

Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele, mert az me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-diós guba
Mézes-diós guba

A kiflit két újjnyi széles karikára vágjuk. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Egy nagy tepsit kivajazunk. A diót és a maradék olvasztott vajat az összevágott kif...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk