1 kg pulykamell (filé)
1 dl fehérbor
20 dkg füstölt sajt (karaván vagy egyéb)
10 dkg bacon
2 dl tejföl
8 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
2 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük.
Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.
Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.
Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a húszeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.
A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.
Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjük az aszalt szilvával és tovább sütjük.
Hagymás krumplipürével tálalhatjuk
♥ Tészta: A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk é...
Elkészítési idő:Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a puha margarint, porcukrot, sót és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, majd hozzá adjuk az élesztőt is. Alaposan...
Elkészítési idő: kb 3,5 óraA zselatinport elkeverjük a csirke alapléből (amit vízből, só+bors, és leveskockából is összeüthetünk), majd 10 percig hagyjuk állni. Ezután a keveréket felmelegítjük kb. 80 C-r...
Elkészítési idő: