Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvas sertéskaraj


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg kicsontozott sertéskaraj
1 csomag aszalt szilva (200 gr)
2 evőkanál vaj + három evőkanál olaj
1 db narancs leve
1 kupica brandy a szilvára, egy kupica a húshoz
3 db rozmaring ág
2 db körte félbevágva
1 db lilahagyma negyedelve
1 rúd fahéj
1 bögre húsleves (lehet kockából)
só, bors ízlésünk szerint
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/aszalt_szilvas_serteskaraj_recept#sthash.HiBkoqwC.dpuf

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az aszalt szilvát locsoljuk meg a brandyvel. Míg a szilva ázik, álljunk neki a húsnak!

A karajt dörzsöljük be sóval, borssal. Vágjunk bele kis zsebeket, amiket egy- egy aszalt szilvával béleljünk ki. A rozmaring ágakat és néhány szem szilvát ügyesen rögzítsünk a húsra egy madzag segítségével.

Ha ezzel megvagyunk, kapjunk elő egy tűzálló tálat vagy serpenyőt, tegyük bele a vajat, olajat. Mikor a vaj felolvadt süssük elő a húst, minden oldalát szép pirosra. Most adjuk hozzá a fahéjat, narancs levet és a kupica konyakot. Mielőtt betoljuk a sütőbe egy merőkanál levessel locsoljuk meg.

Jó 40 percig süssük, időnket locsolgassuk a szaftjával. Végül adjuk hozzá a maradék aszalt szilvát, a kimagozott körtéket és a negyedelt lilahagymát. Harminc perc és tálalhatjuk is!

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/aszalt_szilvas_serteskaraj_recept#sthash.HiBkoqwC.dpuf

Aszalt szilvas sertéskaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal

A halszeleteket enyhén besózzuk, és félretesszük. A rizs főzése közben egy másik edényben olajat melegítünk, hogy épp ellepje majd a halszeleteket, és amikor forró, finoman berakju...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött pulyka 2.
Töltött pulyka 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos rozé kacsamell
Narancsos rozé kacsamell

A kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A naran...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk