Mert nem vész el és minden családtagod számára elérhető! Közösen egy helyre írhatjátok receptjeitek.
Ki tudom nyomtatni?A receptek kinyomtathatóak.
Hogyan mutathatom meg másoknak?Egyszerű, csak el kell küldeni a könyvetek linkjét.
A fokhagymát lereszeljük, majd vizes olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a leveskockát, 1,5 kk sót és fél kk vegetát. Beletesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomhoz és megsózzuk. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd a citromlével és az o...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit feltesszük sós vízben főni, vagy mikrohullámú sütőbe helyezzük kissé bevizezve es kb 10-15 perc készre főzzük. Ha kezd szottyosodni/ráncosodni es kéz próbával puha akk...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem légkeverés nélkül (légkeveréssel 175 fokra). A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom. A sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral és a mézzel hab...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg , néhány...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűLiszt, zsír elmorzsol. Hozzá langyos sós víz. Jól kidolgozni, sima. rugalmas. Két fele osztani. Tetejét lekenni zsírral. 15-20 perc pihi. Nagy asztal, sima abrosz, lisztez Köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt, zsír elmorzsol. Hozzá langyos sós víz. Jól kidolgozni, sima. rugalmas. Két fele osztani. Tetejét lekenni zsírral. 15-20 perc pihi. Nagy asztal, sima abrosz, lisztez Köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg , néhány...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA krumplit feltesszük sós vízben főni, vagy mikrohullámú sütőbe helyezzük kissé bevizezve es kb 10-15 perc készre főzzük. Ha kezd szottyosodni/ráncosodni es kéz próbával puha akk...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem légkeverés nélkül (légkeveréssel 175 fokra). A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom. A sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral és a mézzel hab...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomhoz és megsózzuk. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd a citromlével és az o...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, majd vizes olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a leveskockát, 1,5 kk sót és fél kk vegetát. Beletesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. 2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompü...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA receptlépései: 1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak. 2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint hozzáadjuk a vízhez, majd egy csipet sóval felforraljuk. Miután a margarin már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta már nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. --A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. - Ezután először állandó keverés mellett, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót egy fazékba teszem és felforralom. Hagyom teljesen kihűlni, utána leszűröm. A tiszta lét és a leszűrt fűszernövényeket (pici lével) külön teszem. A ster...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűJól összedolgozom, 2-3 részre osztom és kakaóport, kokuszreszeléket, vagy darált diót ízlés szerint teszek a tésztába. Így lesz több féle ízű keksz, ami zárható dobozban sokáig e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA búzadarát, lisztet, cukrot elkeverem, majd hozzáadom a tojások felvert sárgáját. Alaposan eldolgozom és a megmelegített, de nem forró tejet hozzáadom és csomómentesre keverem....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sikér azért kell bele, hogy lazává varázsolja a tésztát fehér liszt használata nélkül, így ez esetben nem ajánlom az elhagyását. Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát készítek, ha kell, tejjel lágyítom.. 20 perc kelesztés. Ameddig a tészta kel, elkészítem a tepertőt. 25 dkg darált tepertő, 10 dkg vaj, 10 dkg lis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket. --Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem. -Felengedtem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. nap A 20 dkg lisztet 10 dkg vízzel és a mézzel, olajjal egy tálban elkeverjük. Mivel még ragadós a tésztánk, a végén beledagasztjuk az 1 ek lisztet is, így relatív kezelhető les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTepsi 32×23, sütés előmelegített, alsó+felső, 190 fok, 30 perc tűpróbával. Az alapanyagokat a felsorolásnak megfelelően egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd a sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent apróra vágokbelerakok egy lábosba és elkezdem főzni a cukor és az ecet kivételével. Ha megpuhult a paradicsom, turmixba teszem és pépesítem. Ezután egy kis lyukú szűrőn i...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása 3. Kelesztés: 60 perc 4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót villával összetöröm, majd elkeverem benne a tejfölt, a cukrokat, a sót és a tojásokat. A tojásokat egyenként belekeverem kézi habverővel. Gépet nem használok, nem kell ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFelforrósítjuk a zsírt hozzáadjuk a megtisztított, besózott csirkecombokat, és a bőrös felükön 5 percig pirítjuk -. Hozzáforgatjuk a meghámozott, felkarikázott kolbászt és a megti...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű