Családireceptkönyv.hu

Hideg gyümölcsleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg magos meggy /szilva
fahéj, szegfűszeg, cukor
2 dl tejszín
2 dl tej
1 ek rétesliszt

Elkészítés:


1 dl (1,5 dl) vizet felteszünk forrni néhány percig fahéjjal és szegfűszeggel
A gyümölcsöt kimagozzuk, becukrozzuk
A gyümölcsöt kinyomkodjuk, felét összeturmixoljuk a tejszínnel
A fűszeres levet és a gyümölcs levét összeöntjük, kipótoljuk 5 dl-re (8 dl -re) és főni tesszük. Ha forr, a tejben elkevert liszttel kissé besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd kihűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a turmixot és belerakjuk a gyümölcs másik felét.

Trükkök, tippek, praktikák:


A zárójelben lévő adagok esetén hígabb, kevésbé krémes, de több levest kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült oldalas
Sült oldalas

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Tejfölös uborkaleves
Tejfölös uborkaleves

Az összes uborkát lereszeljük sajtreszelőn (vagy kinek mi a szimpatikus, a fő, hogy vékony legyen). Olajon a 2 evőkanál liszttel fehér rántást készítünk, majd felöntjük 2,5 liter v...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Citromhéjjal ízesí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk