50 dkg magos meggy /szilva
fahéj, szegfűszeg, cukor
2 dl tejszín
2 dl tej
1 ek rétesliszt
1 dl (1,5 dl) vizet felteszünk forrni néhány percig fahéjjal és szegfűszeggel
A gyümölcsöt kimagozzuk, becukrozzuk
A gyümölcsöt kinyomkodjuk, felét összeturmixoljuk a tejszínnel
A fűszeres levet és a gyümölcs levét összeöntjük, kipótoljuk 5 dl-re (8 dl -re) és főni tesszük. Ha forr, a tejben elkevert liszttel kissé besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd kihűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a turmixot és belerakjuk a gyümölcs másik felét.
A zárójelben lévő adagok esetén hígabb, kevésbé krémes, de több levest kapunk.
A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kókuszos krém elkészítése: A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem. A paradicsomokat a sima végükön kereszt alakban beirdalom, tűzálló tálba teszem, meglocsolom 1-2 kanál olajjal, mellészórok 4 gerezd kicsit megropp...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve, eperdarabokkal és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű