•3 tojásfehérje
•5 g só (Himalaya só ITT!)
•5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
•50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
•150 g túró
•300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!) (zabpehely ITT!)
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró csoki egyébként mostanában lett újra divat, amióta nem nehéz beszerezni a jó minőségű csokoládét. És persze nem is feltétlenül kell bíbelődni a ganache elkészítésével, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott...
Elkészítési idő: Elkészítési idő Nehézség: KönnyűA két uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a két joghurtot, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és az olívaolajat. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű