5 dkg rizs
3 dl joghurt (natúr)
0.5 db tojássárgája
0.5 csapott ek finomliszt
1 ek menta (csapott, szárított, morzsolt)
1 tk citromlé
1.5 l víz
1 tk só (púpozott)
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.
A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, liszttel, citromlével és a sóval.
Amikor a víz felforrt, félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez.
Hozzákeverjük a mentát is, majd újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
Melegen, vagy ebben a kánikulában természetesen jól behűtve is fogyaszthatjuk.
A tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet. A cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsleveket összeöntjük, a tejszínt belekeverjük, apránként beleszórjuk a pudingport (ha nem akarjuk túl sűrűre, nem kell mindet) és simára keverjük. A barackot apróra vágj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű