5 dkg rizs
3 dl joghurt (natúr)
0.5 db tojássárgája
0.5 csapott ek finomliszt
1 ek menta (csapott, szárított, morzsolt)
1 tk citromlé
1.5 l víz
1 tk só (púpozott)
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.
A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, liszttel, citromlével és a sóval.
Amikor a víz felforrt, félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez.
Hozzákeverjük a mentát is, majd újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
Melegen, vagy ebben a kánikulában természetesen jól behűtve is fogyaszthatjuk.
Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magja...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket és a sárgákat különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgát habosra keverjük a 18 dkg cukorral és a lágy Ramával, majd fokozatosan hozzáke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz őszibarackot megmostam meghámoztam, és összevágtam, majd vízben odatettem főni, fahéjjal szegfűszeggel és citromkarikával, csipet sóval, cukorral és vaníliás cukorral. Ha megfőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. Kanállal az olajba szaggatjuk...és pirosra sütjük.Az olaj ne legyen túl forró!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű