1 kg őszibarack
2 db natúr joghurt
1 csomag vaníliás pudingpor
kb. 5-6 dl víz
5-6 db barna kockacukor
citromlé (frissen facsart)
1 csapott kk fahéj
A vízből és az ízesítőkből szirupot főzünk.
Közben meghámozzuk a barackokat, és pépesre turmixoljuk őket.
A pudingport is kikeverjük a joghurtokkal (csomómentesre).
A sziruphoz adjuk a gyümölcsvelőt, forralunk rajta egyet, majd behabarjuk a pudingos krémmel.
Langyosan, vagy hidegen fogyasztjuk.
Joghurt helyett készíthető tejszínnel is, de akkor zsírosabb, laktatóbb lesz. Kefirrel is kitűnő a recept!
.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget. Puhára főzzük, d...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A búza fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű