Családireceptkönyv.hu

gyökér kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyökérkenyér:
50 dkg búzafinomliszt
16 g só
4 dl langyos víz
egy fél friss élesztő.
Este a 0,5kg lisztet egy kelesztő tálba mérsz, rá 16g sót, 4dl langyos vizet és belemorzsolsz egy fél élesztőt. Összeekutyulod az egészet egy fakanállal, és bedugod a hideg sütőbe. Ne ijedj meg, elég puha a tésztája, viszont reggelig nem fut ki reggel fogod, jó erősen lisztes deszkára kikaparod, kettészeded, kb. 10dkg liszttel átgyúrod egyesével a két kenyérkét. Hosszúkásra kinyújtod, mint a bagettet csak kézzel. Én egyszer-kétszer megcsavarom középen, mert akkor nem nagyon puklisodik fel, hanem olyan "szépen" sül csak rusztikusra. Negyed óra pihi, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra, aztán mehetnek is be a kis szépségek. Én egy kistálba szoktam betenni a sütő aljába vizet, hogy párában süljön a kenyérke. Ha elkezd pirulni és szükséges, megfordítod, aztán forrón kivéve vizes ecsettel jól lekened, aztán letakarod egy vastag konyharuhával Kéééész Este 5 perces feladat, reggel mindössze negyedóra és kb ennyi az egész egyszerű és hatalmas sikere volt nálunk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar húsgombóc írni
húsgombóc írni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás vanília leves - OK
Mazsolás vanília leves - OK

1. A tejet feltesszük főni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl tejet visszatartunk. 2. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mediterrán paradicsomleves mozzarellával
Mediterrán paradicsomleves mozzarellával

A sűrített paradicsomot a vízzel, a zeller szárával, a leveskockával és egy kis sóval feltesszük főzni. Közben a hagymát lereszeljük pépesre (Az is jó, ha reszelés helyett összetu...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sárgabarack-krémleves
Sárgabarack-krémleves

A barackokat megmossuk, forró vízzel leöntjük, és 1 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a forró vizet, és lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat egy...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk