400 g búzaliszt (BL55)
200 g vaj
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor - bourbon
250 ml joghurt - natúr
350 g meggy
50 g kristálycukor
A tészta hozzávalót tálba tesszük, és összegyúrjuk. A vaj miatt kissé lágy lesz.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk.
A közepére meggyet teszünk egymás mellé, amit megszórunk kevés cukorral. (Ide lehet alá tenni akár pudingot, vagy sűrű gyümölcsszószt. Ki mit szeretne.)
A két szélét szorosan összecsípjük.
Vajjal kikent lisztezett 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy az összecsípett része legyen alul. Egymás köré tesszük a többit is csigavonalban.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt arany barnára sütjük.
1. Az epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk. 2. Minden összetevőt egy edényben botmixerrel összeturmixolunk. 3. Hűtve tálaljuk, eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízbe feltesszük a szilvát főnni, édesítőt teszünk bele, fahéjat,citromlevet. Mikor a szilva megfőtt 4 dl tejszín lightot elkeverünk passzírozott szilvával, és forró lével, majd a...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű1. Lépés Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. 2. Lépé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűhust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű