Hozzávalók 7-8 darab palacsintához
3 tojás (M-es méretű)
3 dl bármilyen magtej (kókusztej, mandulatej stb.)
1 csipet só
3 dkg tápióka keményítő vagy tápiókaliszt
a sütéshez: kókuszolaj
A hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani. A másik oldalát is sütjük 1/2 percig, végül tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk.
Ugyanolyan vékony palacsinta készíthető így, amilyen a megszokott, liszttel készült változat. Tálalhatjuk töltve, feltekerve, hajtogatva vagy rétegezve is
Tipp: bár a tészta jóval hígabbnak látszik a megszokott palacsintatésztánál, pár pillanat alatt megsül és könnyen megfordítható.
http://szepsegtar.blogspot.hu/
A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 300 g búzaliszt (BL55) 1 csapott teáskanál sütőpor 1 csapott teáskanál só 50 ml étolaj 120 ml víz A töltelékhez 2 evőkanál tejföl (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy edényben közepes lángon olajat hevítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és kicsit megpirítjuk, hogy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk. Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű