10 dkg mazsola
50 ml rum
25 dkg gesztenyemassza (édesített)
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek méz (vagy juharszirup)
A mazsolát rumba áztatjuk.
A gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.
1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanilia ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keves...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót belerakunk a turmix gépbe. Majd 20-25 percet a hűtőben pihentetjük hogy a chia mag megszívja magát. Tálaláskor rakunk rá kölesgolyót, almát, fahéjat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a túrókrém hozzávalóit. Belegöngyöljük a sonkába, és már kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű