2 sárgabarack konzerv (light verziót is lehet kapni!)
0,5 liter víz
1 citrom
csipet só, szerecsendió, szegfűszeg
1 dl tejszín
50 dkg túró
4 egész tojás
1 pohár zabkorpa /a gríz helyett/
csipet só
Leves: turmixold le mindkét konzerv tartalmát, add hozzá a vizet. Vágd ketté a citromot és az egyik felét facsard
bele a levesbe, reszelj bele egy kis citromhéjat. A másik felébe tűzdelj 3-4 szegfűszeget és így tedd a levesbe főni.
Adj még hozzá csipet sót, szerecsendiót. Ha hígra sikerül, kis vaníliapudingporral sűrítheted. Ha nem szigorú a
diétád, összerottyanthatod egy kis tejszínnel a végén. Ha savanyú lett, adj hozzá kis nyírfacukrot.
Túrógombóc: keverd ki a túrót a tojások sárgájával és add hozzá a zabkorpát. A tojásfehérjét verd habbá, majd
fakanállal finoman forgasd a túróba. Forralj vizet egy fazékban, tegyél bele kis sót és olajat, majd kiskanállal
szaggass bele galuskákat. Először mártsd bele a vízbe a kiskanalat, amivel szaggatod, így nem ragad rá a túró. 5
percig főzd, majd szedd ki és tedd a levesbe. Isteni együtt!
1. A kimagozott cseresznyét felteszem főni, citromlével, cukorral , szegfűszeggel és fahéjjal ízesítem. 2. Amikor puha a cseresznye, akkor a tejszínbe belekeverem a pudingport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztészta: 3 tojifehérjét 50gr édesítővel habbá vertem 1 egésztojást + lisztet és a többit összekeverem picivizzel hogy krémes állagú legyen majd beleforgatom a fehérjét előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát félbevágjuk, magházát kivájjuk és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű