menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 7 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0.5 kg meggy
- 6-7 evőkanál cukor
- fél csomag vaniliás cukor (lehet több is)
- 1 kávéskanál só
- 2 db fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- fél citrom leve ( lehet több is)
- 1,8 dl tejföl
-1 púpozott evőkanál liszt
- 2 l víz

Elkészítés:


1. Feltesszük a vízben főni a meggyet. Hozzáadjuk a sót, cukrokat, fűszereket.
2. Elkészítjük a habarást, majd belerakunk a meggylevesből, hogy elsimuljon a tejfölös habarással -» majd hozzáadjuk a leveshez, kicsit főzzük

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Gazpacho
Gazpacho

A paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös, sajtos csirkemell
Tejfölös, sajtos csirkemell

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk. Előveszünk egy serpenyőt, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hideg málnaleves
Hideg málnaleves

A málnát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. Ízlés szerint porcukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük, összekeverjük a tejszínnel és annyi vízzel, hogy krémes le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperkrémleves (Rupáner)
Eperkrémleves (Rupáner)

1. Az epret megmossuk, majd úgy az egyharmadát félretesszük. 2. Az eper másik kétharmadát felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk