- 0.5 kg meggy
- 6-7 evőkanál cukor
- fél csomag vaniliás cukor (lehet több is)
- 1 kávéskanál só
- 2 db fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- fél citrom leve ( lehet több is)
- 1,8 dl tejföl
-1 púpozott evőkanál liszt
- 2 l víz
1. Feltesszük a vízben főni a meggyet. Hozzáadjuk a sót, cukrokat, fűszereket.
2. Elkészítjük a habarást, majd belerakunk a meggylevesből, hogy elsimuljon a tejfölös habarással -» majd hozzáadjuk a leveshez, kicsit főzzük
Elkészítése: 25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet és a cseresznyét kimagoztam. Kb. a felét beraktam a turmixba, hozzákevertem a mézet, a fűszereket, útifűmaghéjat, és az aludttejet /nekem most ez volt otthon/. ill. joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hernyós kifli tésztályát elsodorjuk csíkokra vágyjuk, körbecsavarjuk a virslin , szezámmagba bele forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű