75 dkg birs
1 késhegynyi só
5 ek cukor
1 ek méz
1 db mandarin (karika vagy citrom/narancs elmaradhat)
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
1 késhegynyi szerecsendió
1 csomag vaníliás cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott ek liszt
4 ek flakonos tejszínhab (díszítéshez)
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
Annyi vízben, ami jól ellepi, feltesszük főni.
Közben ízesítjük a sóval, a cukorral, a mézzel, a fűszerekkel. A mandarinkarika nagyon illik hozzá.
Kb. 5-10 percig főzzük, míg a birsalma megpuhul.
1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, és behabarjuk a levest. Ezzel már csak egy percig főzzük.
1 merőkanálnyi főtt birsalmát kevés lével kiszedünk, és botmixerrel pépesítünk, majd visszaöntjük a levesbe. Így sűrűbb és még zamatosabb lesz a leves leve, de enélkül is finom, ha nem akarunk pepecselni.
Teljesen kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal.
sűtőben kisütni
Elkészítési idő:A hagymákat felszeltem, a fok és a vöröshagymát is. Olajon megpirítottam üvegesre, majd hozzátettem az összevágott petrezselyem zöldet. Rádobtam a liszt felét, azzal is kicsit pirí...
Elkészítési idő: 50A vizet a gyümölcsökkel és a cukorral feltesszük főzni. Ha már forr a gyümölcsös lé, a pudingot a tejszínnel kikavarjuk, és folyamatos keverés mellet beleöntjük a levesbe. Ízesí...
Elkészítési idő: 10 perc