Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalmaleves mandarinnal


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg birs
1 késhegynyi só
5 ek cukor
1 ek méz
1 db mandarin (karika vagy citrom/narancs elmaradhat)
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
1 késhegynyi szerecsendió
1 csomag vaníliás cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott ek liszt
4 ek flakonos tejszínhab (díszítéshez)

Elkészítés:


A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
Annyi vízben, ami jól ellepi, feltesszük főni.
Közben ízesítjük a sóval, a cukorral, a mézzel, a fűszerekkel. A mandarinkarika nagyon illik hozzá.
Kb. 5-10 percig főzzük, míg a birsalma megpuhul.
1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, és behabarjuk a levest. Ezzel már csak egy percig főzzük.
1 merőkanálnyi főtt birsalmát kevés lével kiszedünk, és botmixerrel pépesítünk, majd visszaöntjük a levesbe. Így sűrűbb és még zamatosabb lesz a leves leve, de enélkül is finom, ha nem akarunk pepecselni.
Teljesen kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal.

Birsalmaleves mandarinnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hideg eperleves
Hideg eperleves

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük az epret egy kancsóba, hozzáadjuk a cukrot, a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert meghámozom és felkockázom. A hagymát felkarikázom és a vajon megpárolom, majd hozzáadom a zellert és együtt kicsit megdinsztelem. Felöntöm az alaplével és puhára főzöm. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Poharas madártej (bernáth józsef)
Poharas madártej (bernáth józsef)

A tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet. A cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma krémleves
Birsalma krémleves

A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. A vaníliarudat hosszában felv...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk