menu

Családireceptkönyv.hu

Őszibarack krémleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 10 db friss barack
- 2 csomag zero vanillin cukor
- őrölt fahéj
- 200 ml tej
- 50 ml víz
- 100 ml tejszín
- 100 ml édes fehérbor

Elkészítés:


■5-6 db barackot meghámozunk, összedarabolunk, leturmixolunk majd hozzáadjuk a tejet és a vizet.
■Ezután hozzáadjuk az édesítőt, vaníliacukrot, fahéjat és kiforraljuk.
■Ha forr hozzáadjuk a tejszínt és a bort és ezekkel is forraljuk picit. Kevergessük 2-3 percet majd vegyük le a tűzről.
■A maradék barackot meghámozzuk felaprítjuk és a leveshez adjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jól behűtve, tejszínhabbal, pirított mandulával tálaljuk.

Őszibarack krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Anyu féle kelt palacsinta
Anyu féle kelt palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balajti almás
Balajti almás

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Zserbógolyó
Zserbógolyó

Turmixoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt, hogy golyóka...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel
Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk