Családireceptkönyv.hu

Őszibarack krémleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 10 db friss barack
- 2 csomag zero vanillin cukor
- őrölt fahéj
- 200 ml tej
- 50 ml víz
- 100 ml tejszín
- 100 ml édes fehérbor

Elkészítés:


■5-6 db barackot meghámozunk, összedarabolunk, leturmixolunk majd hozzáadjuk a tejet és a vizet.
■Ezután hozzáadjuk az édesítőt, vaníliacukrot, fahéjat és kiforraljuk.
■Ha forr, hozzáadjuk a tejszínt és a bort és ezekkel is forraljuk picit. Kevergessük 2-3 percet majd vegyük le a tűzről.
■A maradék barackot meghámozzuk felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jól behűtve, tejszínhabbal, pirított mandulával tálaljuk.

Őszibarack krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Eperkrémleves
Eperkrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg, paradicsomos gazpacho (Salmorejo)
Hideg, paradicsomos gazpacho (Salmorejo)

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. Egy nagy tálba tesszük a paradicsommal együtt. Tiszta kézzel összenyomko...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró rudi leves
Túró rudi leves

A túrót összetörjük, és a tejszínnel elkeverjük. Maradhatnak benne darabok, ne legyen teljesen pépes. A tejből 1 dl-t elkeverünk a pudingporral és a cukorral, kis lángon besűrítj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fitt sajtos tallér
Fitt sajtos tallér

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk