menu

Családireceptkönyv.hu

Frissítő céklaleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg ecetes cékla (levével együtt)
1 közepes db karalábé
1 csokor kapor (friss, apróra vágva)
5 db retek
1 db kígyóuborka (kisebb)
2 közepes db kovászos uborka (roppanós)
10 dl író (vagy kaukázusi kefír)
0.5 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot.
Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retket karikákra vágjuk. A céklalevet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
Ha a karalábé puha, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és megvárjuk, míg kicsit hűl (ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha picit hűlt, hozzáöntjük az írót vagy kefírt, valamint a céklalevet (esetleg egy kicsit a kovászos uborka levéből), még egyszer megkóstoljuk, elég fűszeres-e, majd hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve fogyasztjuk.

Frissítő céklaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Görög gyümölcsleves tejszínnel
Görög gyümölcsleves tejszínnel

1. A narancslevet egy nagyobb tálban összekeverjük a tejszínnel és tetszőleges édesítőszerrel (méz, cukor), ízlés szerint édesítjük. 2. Hozzáadjuk a felkockázott gyümölcsöket, és...

Elkészítési idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
share
Eperleves túrógombóccal - OK
Eperleves túrógombóccal - OK

1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk. 2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. 3. Felöntjük 1 liter ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar sajtos talér
sajtos talér

a rámát a tejföllel és a só val ki habosítani össze dolgozni a lisztel ki nyújtani a vajat szét keni ez után össze hajtogatni és eltenni a hűtőbe 2 órára piheni majd még 2x er ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat felszeleteljük. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymákat, megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk még. Előbb kevés hideg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk