menu

Családireceptkönyv.hu

Frissítő céklaleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg ecetes cékla (levével együtt)
1 közepes db karalábé
1 csokor kapor (friss, apróra vágva)
5 db retek
1 db kígyóuborka (kisebb)
2 közepes db kovászos uborka (roppanós)
10 dl író (vagy kaukázusi kefír)
0.5 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot.
Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retket karikákra vágjuk. A céklalevet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
Ha a karalábé puha, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és megvárjuk, míg kicsit hűl (ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha picit hűlt, hozzáöntjük az írót vagy kefírt, valamint a céklalevet (esetleg egy kicsit a kovászos uborka levéből), még egyszer megkóstoljuk, elég fűszeres-e, majd hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve fogyasztjuk.

Frissítő céklaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab leves (hideg kapros)
Zöldbab leves (hideg kapros)

A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük. Miután megfőtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Emőke
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves

A cukkiniket kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat négy felé szeljük. A vöröshagymát egy kevés vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a cukkinit is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csiga (paleo)
Fahéjas csiga (paleo)

A tésztához a tojást a kókuszolajjal, a Totu tejjel, és az eritrittel, habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert rostmixet. Szép egynemű tésztáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Burgonyagombóc pirított hagymával – pörkölttel tálal
Burgonyagombóc pirított hagymával – pörkölttel tálal

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk