9 dkg ráma (vagy vaj),
12 dkg porcukor
1,5 ek. tej
3 púpos ek. Csokis pudingpor (főzős)
1,5 ek kakaópor (nem instant, hagyományos)
Gőz fölött összekeverem, s mehet a sütire.
De ne tedd hűtőbe, amíg nem szilárdul meg.
Van aki pici rumaromát is tesz bele, s van aki olajat tesz a ráma helyett, h fényesebb legyen.
Én mindig az eredeti verziót csináltam.
A szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, a többit meghámozzuk. Az edénybe elkészítjük a vizet, majd beletesszük a szilvákat. Hozzáadom a cukrokat és citrom héját,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: NehézMegdinsztelem a hagymát,csipet sót szórok rá akkor üveges lesz. Félrehúzom ráteszek 3 kk ppaprikát. Felengedem vízzel, beleteszem a sót, babérlevelet,köménymagot. Főzöm,majd a végé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és darabold fel. Egy liternyi, citromlével, őrölt fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg. A tejfölben keverd el a búzakeményít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell feldaraboljuk, és másfél liter vízben cukorral, citromhéjjal megfőzzük. 2. A tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük, néhány percig f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz