60 dkg meggy (magozott)
15 dkg cukor (kristály)
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
3 evőkanál finomliszt
2.5 dl tejföl (zsíros)
A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük.
A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük.
Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik.
Hűtve fogyasztjuk.
DSC_0391ki Sokáig fogok álmodni vele
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret jól átmossuk, beletesszük egy edénybe, megcukrozzuk, majd hideg vízzel felöntve feltesszük főni. Mikor a szeder már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, bambuszrost lisztezett felületen formázzunk kenyeret, majd tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat felolvasztani tejben. Élesztőt langyos tejben felfuttatni. 2 tál lesz. 2 szer keleszteni majd a tésztát. Tálba cukor,tojás összekeverni, majd ráönteni a vajas tejet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű