Egy forró nyári napon nagyon üdítő ez a hideg, kókusztejjel és mentával, citrusokkal készülő sárgadinnye-krémleves.
2 sárgadinnye
» 2dl hideg víz
» cukor
» 1-2 citrom
» 1-2 zöldcitrom
» 1 csokor menta
» 2dl kókusztej
» tetejére pirított kókuszforgács
» menta
A sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe.
Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét.
Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss mentát.
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, és tálalásig behűtjük, és végül száraz serpenyőben pirított kókuszforgáccsal kínáljuk.
A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojásokkal, csipetnyi sóval és egy kevés cukorral, vagy folyékony édesítővel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, sózzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű