Hozzávalók
1 tortára
A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g holland kakaópor
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)
Elkészítés
70 perc
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.
Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.
A lisztet elkeverjük a sóval, a cukrokkal, a tojások sárgájával és a tejszínnel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Amikor a tésztát összegyúrtuk, ketté vesszük, aztán egyiket a másik...
Elkészítési idő: