Családireceptkönyv.hu

Meggyes-joghurtos torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 tortára
A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g holland kakaópor
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


Elkészítés
70 perc

Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.

A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.

A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.

Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Forgácsfánk vagy csöröge
Forgácsfánk vagy csöröge

A lisztet elkeverjük a sóval, a cukrokkal, a tojások sárgájával és a tejszínnel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Amikor a tésztát összegyúrtuk, ketté vesszük, aztán egyiket a másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró Eta módra
Vendégváró Eta módra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk