menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-joghurtos torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 tortára
A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g holland kakaópor
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


Elkészítés
70 perc

Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.

A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.

A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.

Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom

Az öntethez kikeverjük a tejfölt a majonézzel, majd hozzáadjuk a borsot. A kolbászt, és a sajtot apró kockára vágjuk, majd a kukoricával, és a snidlinggel együtt az öntethez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Joghurtos narancsleves
Joghurtos narancsleves

◾️A narancsok héját lereszeljük. ◾️A levüket kifacsarjuk. ◾️Én úgy csináltam, hogy a kifacsart levet még 100%-os narancslével pótoltam fel, hogy meglegyen 400 ml. ◾️Hozzáadju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tízperces kuglóf bögrésen
Tízperces kuglóf bögrésen

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Szabolcsi almás máktorta
Szabolcsi almás máktorta

Először a kétféle krémet készítjük el, így van idejük kihűlni. Lereszeljük az almát, és a citromlével, fahéjjal elkeverve kissé megpároljuk. Nagyobb lábosban melegíteni kezdü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk