A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
125 g nyírfacukor
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
7 g sütőpor
3 evőkanál víz
A tortaforma kikenéséhez
2 evőkanál vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A pudinghoz
700 ml 1,5%-os tej
74 g vaníliás pudingpor (diabetikus)
2 evőkanál nyírfacukor
A meggy réteghez
680 g meggybefőtt (diabetikus)
20 g lapzselatin
A meggybefőttet leszűrjük, a levét félre tesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a nyírfacukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot,majd egy kivajazott, lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 180 C fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd időnként megkeverve kihűtjük.
Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára. Megszórjuk a meggyel, kissé bele is nyomkodhatjuk a pudingba. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.
A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet, majd lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint a lébe keverjük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
Pár óra múlva fogyaszthatjuk a pudingos meggytortát.
30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót belerakunk a turmix gépbe. Majd 20-25 percet a hűtőben pihentetjük hogy a chia mag megszívja magát. Tálaláskor rakunk rá kölesgolyót, almát, fahéjat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk. 2. Minden összetevőt egy edényben botmixerrel összeturmixolunk. 3. Hűtve tálaljuk, eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű