CARBONARA RECEPT ®
alapanyagok: 1csomag „ durum” spagetti tészta (DURILLO)
15 dkg bacon szalonna, pici sonka
5 dkg vaj
2,5 dl tej vagy tejszín
1 csomag Carbonara szósz
1teáskanálnyi só
ELKÉSZÍTÉS
2 l vizet odateszünk forrni a kanálnyi sóval és egy kicsi vajjal.
Amíg a víz felforr addig a bacon szalonnát felvágjuk vékony csíkokra. A tésztát 3-4 darabra törjük egy tálba. Kiszórjuk a Carbonara port egy tálkába és összekeverjük a tejszínnel (csomómentesen). A maradék vajat felolvasszuk és beletesszük a darabolt bacon szalonnát, üvegesre pirítjuk. A szószt beleöntjük és addig hevítjük amíg besűrűsödik. A kifőtt tésztát beleöntjük a szószba és jól összekeverjük.
FORRÓN TÁLALJUK
Aki szereti különlegesen az egy kis parmezán sajtot szórhat rá.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: kb. 20-25 perc.
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2002. december 10.
Szegedi Márk
szakács
Az almát lereszelni, kinyomkodni a levétöl fahéjas cukoral összekeverni, az egész hozzávalokat egymás után öszekeverni, és a reszelt almát is lassan belekeverem, majd sütöben te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzöm, krumpli pürét készítek belőle.Megkóstolom,hogy elég sós-e. Megvárom míg kihűl. Lisztet szórok rá, tésztát dagasztok belőle. Könnyű tésztát kell,hogy kapjak. Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A vizet kézmelegre langyosítsuk meg (ne legyen melegebb, mert leforrázzuk az élesztőt!), és keverjük el benne az élesztőt és a cukrot. Ha pár perc elteltével egy mozgékony, halka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű