CARBONARA RECEPT ®
alapanyagok: 1csomag „ durum” spagetti tészta (DURILLO)
15 dkg bacon szalonna, pici sonka
5 dkg vaj
2,5 dl tej vagy tejszín
1 csomag Carbonara szósz
1teáskanálnyi só
ELKÉSZÍTÉS
2 l vizet odateszünk forrni a kanálnyi sóval és egy kicsi vajjal.
Amíg a víz felforr addig a bacon szalonnát felvágjuk vékony csíkokra. A tésztát 3-4 darabra törjük egy tálba. Kiszórjuk a Carbonara port egy tálkába és összekeverjük a tejszínnel (csomómentesen). A maradék vajat felolvasszuk és beletesszük a darabolt bacon szalonnát, üvegesre pirítjuk. A szószt beleöntjük és addig hevítjük amíg besűrűsödik. A kifőtt tésztát beleöntjük a szószba és jól összekeverjük.
FORRÓN TÁLALJUK
Aki szereti különlegesen az egy kis parmezán sajtot szórhat rá.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: kb. 20-25 perc.
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2002. december 10.
Szegedi Márk
szakács
Mindent összegyúrtam és egy viszonylag lágy tésztát kaptam.Hűtőbe tettem kb fél órára,majd dió nagyságú gömböket formáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól 5-8 cm távol...
Elkészítési idő:Ez egy keksz, nincs agyonbonyolítva, szinte még el sem kezded, és már a sütőben pirul. A vajat vedd rá, hogy könnyen alakítható legyen, majd keverd benne simára a cukrot. A lisztet...
Elkészítési idő: 30 percA narancslevet tálba öntöttem. A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon. Amikor az összes...
Elkészítési idő: