40 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt
1,5 liter csontleves
1 teáskanál só
őrölt fekete bors
8 szelet bagett
10 dkg sajt
A hagymákat felszeleteljük.
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymákat, megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk még.
Előbb kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk.
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük. 3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is. 4. Sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, teg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű