40 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt
1,5 liter csontleves
1 teáskanál só
őrölt fekete bors
8 szelet bagett
10 dkg sajt
A hagymákat felszeleteljük.
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a hagymákat, megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk még.
Előbb kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk.
A barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat....
Elkészítési idő: 20 PERC Nehézség: KönnyűEgy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű