50 dkg liszt,
18 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
10 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
1.5 dl tej.
Összedolgozás után három részre osztom , gáztepsi nagyra sodrom. Töltelék: 30 dkg dió vagy mák és 20 dkg kr. cukor. A lapok kenéséhez baracklekvár /jó kis házi én főzöm / . Csoki máz a tetejére
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadja...
Elkészítési idő:A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás...
Elkészítési idő: 15 perc