Hozzávalók a tésztához: (kb. 40-42 db kosárka lesz ebből a mennyiségből)
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 4 evőkanál porcukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- fél citrom leve A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 10-12 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja és pár csepp leve
+ házi sárgabaracklekvár
1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal.
2. A kosárka formákat margarinnal kikenem. A tésztát kinyújtom kb. 5 mm vastagra, és amekkora a kosárka forma átmérője, olyan átmérőjű pogácsa szaggatóval (ennek híján pohárral) köröket szaggatok ki a tésztából, melyeket belenyomkodok a margarinnal kikent formába. Mindegyikbe teszek fél teáskanál sárgabaracklekvárt.
3. A töltelékhez a tojásfehérjéket felverem kemény habbá - amikor már majdnem fel van verve, akkor hozzáadom a porcukrot, mellyel még tovább verem a habot. Majd hozzákeverem kanállal a darált diót, a citrom reszelt héját és pár csepp levét.
4. A diós tölteléket ráhalmozom a kosárkában a lekvárra - a formákat tepsire sorakoztatom. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm.
1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk. Meggyleves recept 2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málna felét egy magasfalú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem (úgy 2 perc). Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez: 50 dkg reszelt alma 20 dkg cukor 1 db citrom 20 dkg darált mák 5 dkg darált keksz 2 tojásfehérje kemény habja Továbbá: 1 ek. meggylekvár
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű