30 dkg gomba
30 dkg darált sertéshús
1 közepes db vöröshagyma
0.5 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál fűszerpaprika
10 dkg trappista sajt
2 ek zsemlemorzsa (házi készítésű)
1 db tojás
Panírozáshoz
10 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás (kisebb)
5 dkg finomliszt
A gombát megtisztítjuk, és a szárát kitörjük, majd enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Ha kissé kihűlt, a fűszerekkel, a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal jól összegyúrjuk.
Panírozáshoz
A gombák közepébe teszünk egy kis tölteléket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban kisütjük.
Elkészítés: Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, és bedobáltam őket az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 kanál olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórtam 2-3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Linzertésztát készítek a hozzávalókból,ketté osztom,egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral,erre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsola szárát lecsipkedjük, és a szemeket többször váltott vízben megmossuk. Annyi friss vízben, amennyi ellepi, 1-2 órát duzzadni hagyjuk, majd 1,2 liter enyhén sós vízben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű