A leveshez:
2 kg érett sárgadinnye
1/2 narancs leve
2 kk citromlé
menta a díszítéshez
A sorbethez:
2-4 ek cukor
2 dl víz
1,5-2 kg sárgadinnye
1 db lime leve vagy citrom
2 ek felaprított menta
A sárgadinnyét a cukorral, vízzel és lime-al turmixgépben jól összedolgozzuk.
Tegyük bele a mentát, ügyeljünk arra, hogy ne daráljuk a mentát pépessé, ahogy a képen is látható.
Tegyük a jégszekrénybe és fagyasszuk le, ez lesz a sorbet a levesben.
A leveshez valókat a menta kivételével turmixgépben pépesre daráljuk. Hűtőben tároljuk, amíg fel nem szolgájuk a sorbettel.
Egy pohárba vagy tányérba teszünk 1-2 gombóc sorbetet, és ráöntjük a hideg sárgadinnyelevest.
Mentával szolgáljuk fel.
1. Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. 2. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, é...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, először egy kevés vízzel, majd a kívánt sűrűség eléréséig hígítjuk (kb. 1/2 liter) vízzel. Kelkáposzta chipsszel tálaljuk! ;)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. (Rábízhatjuk a kenyérsütőre is.) Duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Két ujjnyi csíkoka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes