menu

Családireceptkönyv.hu

Hideg sárgadinnyeleves mentával


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:

2 kg érett sárgadinnye
1/2 narancs leve
2 kk citromlé
menta a díszítéshez
A sorbethez:

2-4 ek cukor
2 dl víz
1,5-2 kg sárgadinnye
1 db lime leve vagy citrom
2 ek felaprított menta

Elkészítés:


A sárgadinnyét a cukorral, vízzel és lime-al turmixgépben jól összedolgozzuk.
Tegyük bele a mentát, ügyeljünk arra, hogy ne daráljuk a mentát pépessé, ahogy a képen is látható.
Tegyük a jégszekrénybe és fagyasszuk le, ez lesz a sorbet a levesben.
A leveshez valókat a menta kivételével turmixgépben pépesre daráljuk. Hűtőben tároljuk, amíg fel nem szolgájuk a sorbettel.
Egy pohárba vagy tányérba teszünk 1-2 gombóc sorbetet, és ráöntjük a hideg sárgadinnyelevest.
Mentával szolgáljuk fel.

Hideg sárgadinnyeleves mentával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack krémleves
Sárgabarack krémleves

A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar THAI®
THAI®

ELKÉSZÍTÉS A csirkemellet lefejtjük a csontjáról és vékony csíkokra szeleteljük, enyhén besózzuk és megszórjuk curryvel.1-2 órát pihenni hagyjuk. Odatesszük forrni a vizet a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar http://www.nosalty.hu/recept/langosban-sult-csirkefa
http://www.nosalty.hu/recept/langosban-sult-csirkefa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Russuscher Zupfkuchen
Russuscher Zupfkuchen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk