menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg érett meggy

5-6 evőkanál cukor

fél teáskanál só

3 evőkanál liszt

1 doboz tejföl

vanília, vagy vaníliás cukor

Elkészítés:


3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lisztet, a tejföllel és 2 dl vízzell simára keverjük. Szűrőn keresztül a leveshez adjuk, állandó keverés mellet felforraljuk. Vaníliával, vaníliás cukorral ízesítjük.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lisztmentes, 5 grammnál kevesebb tonhalpizza
Lisztmentes, 5 grammnál kevesebb tonhalpizza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tornado Burgonya
Tornado Burgonya

Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános őszibarackkrémleves
Banános őszibarackkrémleves

Egy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg meggyleves mentával
Hideg meggyleves mentával

A fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk