1 kg érett meggy
5-6 evőkanál cukor
fél teáskanál só
3 evőkanál liszt
1 doboz tejföl
vanília, vagy vaníliás cukor
3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lisztet, a tejföllel és 2 dl vízzell simára keverjük. Szűrőn keresztül a leveshez adjuk, állandó keverés mellet felforraljuk. Vaníliával, vaníliás cukorral ízesítjük.
Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű