menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros kakaós kevert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár

Elkészítés:


A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.

Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített 160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A hagymákat felszeltem, a fok és a vöröshagymát is. Olajon megpirítottam üvegesre, majd hozzátettem az összevágott petrezselyem zöldet. Rádobtam a liszt felét, azzal is kicsit pirí...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Könnyű
share
Rácsos-meggyes süti
Rácsos-meggyes süti

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a tölteléket: A befőttes üvegből egy lábosba öntjük a meggybefőtt levét, rászórjuk a cukor felét, a vaníliás cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya
Klasszikus almakompót
Klasszikus almakompót

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Katalán gazpacho
Katalán gazpacho

A paradicsomot meghámozzuk, a zöldpaprika magházát eltávolítjuk, majd húsukat 1 cm-es kockákra vágjuk. Apró kockákra metéljük a vöröshagymát is. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk