1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.
Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített 160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
A hagymákat felszeltem, a fok és a vöröshagymát is. Olajon megpirítottam üvegesre, majd hozzátettem az összevágott petrezselyem zöldet. Rádobtam a liszt felét, azzal is kicsit pirí...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a tölteléket: A befőttes üvegből egy lábosba öntjük a meggybefőtt levét, rászórjuk a cukor felét, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot meghámozzuk, a zöldpaprika magházát eltávolítjuk, majd húsukat 1 cm-es kockákra vágjuk. Apró kockákra metéljük a vöröshagymát is. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű