1/2 kg alma,
1 citrom leve,
15 dkg porcukor,
2 db szegfűszeg,
1 mk őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1 púpozott ek finomliszt,
1 dl tejszín.
Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt főzd meg benne az almákat.
Keverd hozzá a sót és a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsd hozzá. Keverd át alaposan, és már tálalhatod is.
Nyáron hidegen télen melegen tálalom.
A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA natúr vajkrémhez hozzáadjuk a majonézt, sót, borsot, beletördeljük a márványsajtot, és szép simára keverjük. Egyenként megtöltjük a sonkákat a krémmel, és feltekerjük. A salátát...
Elkészítési idő: 25 perc / előké Nehézség: KözepesA paradicsomokat kisebb cikkekre vágjuk fel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a kakukkfüvet, és sózzuk meg ízlésünknek me...
Elkészítési idő: 25 per Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kisze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű