1/2 kg alma,
1 citrom leve,
15 dkg porcukor,
2 db szegfűszeg,
1 mk őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1 púpozott ek finomliszt,
1 dl tejszín.
Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt főzd meg benne az almákat.
Keverd hozzá a sót és a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsd hozzá. Keverd át alaposan, és már tálalhatod is.
Nyáron hidegen télen melegen tálalom.
A ribizlit fél liter vízzel és a cukorral főni tesszünk. Néhány pecr múlva a tejben elkevert pudingport beletesszük és besűrítjük. Hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzz húslevest, szűrd le, a zöldségeket kockázd fel, a főtt csirkét kockázd fel szintén. A leszűrt levesbe önts tejszínt és a felkockázott uborkát, majd rottyantsd fel, adj hozzá t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket felöntjük vízzel és a fazékba dobjuk a szegfűszeget, a citrom héját, az eritritet és felforraljuk. Forrás után 5-10 percig lassú tűzön főzzük tovább a fahéjjal, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű