1/2 kg alma,
1 citrom leve,
15 dkg porcukor,
2 db szegfűszeg,
1 mk őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1 púpozott ek finomliszt,
1 dl tejszín.
Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt főzd meg benne az almákat.
Keverd hozzá a sót és a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsd hozzá. Keverd át alaposan, és már tálalhatod is.
Nyáron hidegen télen melegen tálalom.
Elkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelye...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA barackokat meghámozzuk és 6 db -ot leturmixolunk, a maradék kettőt pedig felkockázzuk. A turmixolt barackot ízesítjük a hozzávalókkal. Beleszórjuk a felkockázott barackokat. Lang...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.1 kg sertés lapockát vagy combot nagyobb darabokra vágok be dörzsölöm sóval,borssal,majoránnával,őrölt köménnyel,bazsalikommal kakukkfűvel,rozmaringal,teszek hozzá fokhagymát,hagy...
Elkészítési idő: 1+40 Nehézség: Könnyű