1/2 kg alma,
1 citrom leve,
15 dkg porcukor,
2 db szegfűszeg,
1 mk őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1 púpozott ek finomliszt,
1 dl tejszín.
Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt főzd meg benne az almákat.
Keverd hozzá a sót és a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsd hozzá. Keverd át alaposan, és már tálalhatod is.
Nyáron hidegen télen melegen tálalom.
111gr ch összesen EZ KÓKUSZTEKERCS IS
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, felszeleteltem, felengedtem vízzel, ahogy Via írta "épphogy úszkáljanak benne a kockák". Ezután tettem bele egy kis cukrot, a kikapart vaníliamagokat, pár dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe. Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét. Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss me...
Elkészítési idő: 25 p Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű