Családireceptkönyv.hu

Birsalma krémleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg birs (3-4 db, közepes birsalma)
10 dkg cukor
2 dl habtejszín
0.5 db vanília (vagy vaníliás cukor)
1 db fahéjrúd (nagyobb)
7 db szegfűszeg
1 fél citromból nyert citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só

Elkészítés:


A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra.
Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait, majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, sóval, citromlével együtt.
Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük.
Besűrítjük a keményítővel, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk.
Zárjuk le a tüzet alatta és botmixerrel pürésítsük.
Langyosan vagy hidegen, akár kis tejszínhabbal a tetején fogyasszuk.

Birsalma krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Russuscher Zupfkuchen
Russuscher Zupfkuchen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Ribizlikrémleves
Ribizlikrémleves

A ribizlit fél liter vízzel és a cukorral főni tesszünk. Néhány pecr múlva a tejben elkevert pudingport beletesszük és besűrítjük. Hidegen tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mediterrán paradicsomleves mozzarellával
Mediterrán paradicsomleves mozzarellával

A sűrített paradicsomot a vízzel, a zeller szárával, a leveskockával és egy kis sóval feltesszük főzni. Közben a hagymát lereszeljük pépesre (Az is jó, ha reszelés helyett összetu...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsleves - OK
Gyümölcsleves - OK

1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk